Hoe Krul Costa Rica met hersenmagie betoverde

En dan is er natuurlijk altijd nog de mogelijkheid dat Tim Krul, reservekeeper van Nederland en sinds afgelopen weekend officiële ‘penaltykiller’ van oranje, zijn tegenstanders betoverde.

Nee, écht! Betoverde!

Dat Krul er willens en wetens voor zorgde dat Borges, Ruiz, Gonzáles en Omaña de bal rechts in het doel schoten, en Bolaños links. Die rare wandelingetjes die Krul telkens maakte voorafgaand aan de penalty, daarin zou het hem zitten: het waren bezwerende heksendansjes, om de heren Costa Ricaan te betoveren.

Ga maar na. Vijf keer dook Krul naar de juiste hoek; twee keer had hij de bal. De kans dat hij vijf keer achter elkaar toevallig de juiste hoek kiest, is 1 op 32. Niet geheel onmogelijk, maar toch best sterk.

Krul lijkt zijn toevlucht te hebben gezocht tot een speciale vorm van mindfucken genaamd ‘neurolinguïstisch programmeren’. Dat slaat heus ergens op. Denkt u maar eens (hier, nu) aan het eerste stuk gereedschap dat u te binnen schiet.

Zeer grote kans dat het een hamer is. Niet alleen omdat een hamer nu eenmaal een stereotiep stuk gereedschap is – maar ook omdat ik u stiekem even een subtiel duwtje gaf, met mijn opmerking ‘het slaat ergens op’.

Experts kunnen op deze manier de meest bizarre dingen gedaan krijgen. Op een show van de Nederlandse arts en ‘neurocognitief illusionist’ Victor Mids was ik er bijvoorbeeld eens getuige van hoe Mids iemand uit het publiek het idee gaf dat hij haar op allerlei plekken beklopte – zonder haar ook maar één keer aan te raken. Pure magie, maar dan met hersenen. Zou Van Gaal Mids of een andere neuromagische mindfucker hebben ingehuurd om die Costa Ricanen te bezweren?

Kijkt u nog eens naar de penaltyserie. Voorafgaand aan de penalty’s van Bryan Ruiz, Gonzáles en Omaña loopt Krul opzichtig aan de rechterkant van zijn doel heen en weer te struinen. Hier heeft het geen zin om te schieten, lijkt hij uit te stralen. Hier sta ik.

Even later schoten de drie Costa Ricanen de bal in de linkerhoek – met bekende afloop.

En bij Bolaños, de enige Costa Ricaan die de rechterkant van het doel koos? Precies. Voorafgaand daaraan banjerde Krul links. De kant die ik extra bewaak, was de gedachte die hij bij de nietsvermoedende middenvelder implanteerde.

Ze schuwen ook niks, bij dat voetbal; je zou er haast medelijden met Costa Rica van krijgen.

Tenzij die Tim Krul écht gewoon een goeie keeper is met hypersnelle reflexen. Dat kan natuurlijk ook.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s